Το Primavera Sound διοργάνωσε συναυλία με rapid test

//

Το μουσικό φεστιβάλ Primavera Sound στη Βαρκελώνη πραγματοποίησε δοκιμαστική συναυλία χωρίς κοινωνική αποστασιοποίηση, κάνοντας rapid test σε 1.000 άτομα.

Η εκδήλωση, που ονομάστηκε PRIMACOV, διοργανώθηκε από την Primavera Sound μαζί με το Νοσοκομείο Germans Trias στη Βαρκελώνη και με ιδρύματα καταπολέμησης του AIDS και των μολυσματικών ασθενειών.

Την συναυλία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, την παρακολούθησαν 1.042 άτομα σε έναν χώρο χωρητικότητας 1.608 ατόμων. Στην είσοδο του συναυλιακού χώρου οι συμμετέχοντες έκαναν rapid test και μέσα σε 15 λεπτά, όσοι ήταν αρνητικοί, μπορούσαν να εισέλθουν στη διοργάνωση.

«Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι τα rapid test είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης, χωρίς κοινωνική αποστασιοποίηση», εξήγησε η ομάδα πίσω από το PRIMACOV.

Αυτή η συναυλία είναι μια από τις μεθόδους που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο, έτσι ώστε να ξαναδιοργανωθουν ζωντανες συναυλίες με κοινό.

Ο θρυλικός συναυλιακός χώρος του Λονδίνου «The 100 Club» θα δοκιμάσει ένα νέο σύστημα εξαερισμού τον επόμενο μήνα που στοχεύει να εξαλείψει το 99,99% των επικίνδυνων αερομεταφερόμενων παθογόνων, όπως είναι ο κορονοϊός, μέσα στα κτίρια. Το σύστημα Pathogen Reduction System (PRS) όπως ονομάζεται, αναπτύχθηκε από μια βρετανική ομάδα μηχανικών, επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματιών, και έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στο υπάρχον σύστημα εξαερισμού ενός κτηρίου.

Στη συνέχεια, το σύστημα καθαρίζει τον αέρα του εσωτερικού χώρου, «χρησιμοποιώντας υψηλής έντασης φως UVC για να απενεργοποιήσει με ασφάλεια το 99,99% των επικίνδυνων αερόφερτων παθογόνων όπως είναι η COVID-19, ο MRSA, η ιλαρά, η φυματίωση και η γρίπη».

Μετά την ακύρωση της φετινής έκδοσης, το Primavera Sound σκοπεύει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη τον επόμενο Ιούνιο με μεγάλα ονόματα όπως: The Strokes, Tame Impala, Gorillaz, FKA Twigs και Tyler, the Creator.

ΠΗΓΗ: NME