Το ταξίδι του Άι-Βασίλη στον κόσμο ζωντανά από τη NORAD

Αφού απογειώθηκε από την έδρα του στον Βόρειο Πόλο, το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη σύντομα πήρε ύψος και πέταξε πάνω από πολλές χώρες της Ασίας και της Ωκεανίας, όπως για παράδειγμα την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Σε διάστημα λίγων ωρών, είχε ήδη διανείμει πάνω από δύο δισεκατομμύρια δώρα, σύμφωνα με τη NORAD, που καταμετρά τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η υπηρεσία αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) έφτιαξε έναν ιστότοπο όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο το στίγμα του Άγιου Βασίλη, όπως επίσης και μια τηλεφωνική γραμμή που αναμένεται να λάβει έως και 140.000 τηλεφωνήματα εντός της ημέρας. Επιπλέον έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το @NoradSanta και το ανάλογο στο Facebook, ένα λογαριασμό στο Instagram και το αναμενόμενο κανάλι στο YouTube.

Η παράδοση αυτή χρονολογείται από το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου βρίσκεται η NORAD, δημοσίευσε μια διαφήμιση που έδινε «το τηλέφωνο επικοινωνίας του Άι-Βασίλη». Ο αριθμός γράφτηκε λάθος και κατέληγε στο τηλέφωνο της NORAD.

Μετά την αρχική έκπληξη για τα ατέλειωτα τηλεφωνήματα, ο αξιωματικός υπηρεσίας ξεκίνησε να εξηγεί στα παιδιά ότι βοηθά τον Άι-Βασίλη να βρίσκει την πορεία του χρησιμοποιώντας τα ραντάρ της αεράμυνας. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται ακόμη και σήμερα…