Το σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

/

Το σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ, παρουσίασε σήμερα κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα αναφέρθηκε στα κρούσματα σήμερα, τα οποία στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Φαίνεται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κατά την έναρξη της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, αναφέροντας ότι τα κρούσματα σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι 633, ενώ σε Μαγνησία, Ημαθία και Κεντρική Μακεδονία τα κρούσματα είναι και εκεί σε υψηλό επίπεδο.

Οι ασθενείς Covid-19 που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης αυξήθηκαν σε 597 (+35 σε σχέση με χθες), με τον αριθμό αυτό να αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ και να επιτείνει την ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ.

Παράλληλα, τα θύματα της επιδημίας το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 87 (101 την Τρίτη), κατά την ίδια έκθεση.

Σε συνολικούς αριθμούς, οι θετικές διαγνώσεις στη χώρα αγγίζουν τις 97.288 ενώ οι απώλειες, από την έναρξη της επιδημίας και μέχρι σήμερα, έφτασαν τις 1.902.

«To Eθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα αντέχει παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», τόνισε ενώ ανέφερε ότι το ΕΣΥ πιέζεται παντού «όμως αντέχει, είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν».

«Αυτόν τον χειμώνα η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά γενναίες αποφάσεις» τόνισε.

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι πρόκειται για το ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον οργανισμό από τον οποίο προέρχεται ο ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος ταλαιπωρήθηκε, δυσφημίστηκε επί δικαίου και αδίκου και ήταν στα φώτα της επικαιρότητας για πολλά χρόνια για άλλους λόγους».

«Επανασυστήθηκε λοιπόν τον Οκτώβριο του 2019 και επανασχεδιάστηκε ως ένας οργανισμός με μια νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στην συνείδηση των πολιτών γιατί αναλύει και ερμηνεύει δεδομένα σχετικά με 52 μεταδοτικές νόσους και παθήσεις» σημείωσε ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας

Στη συνέχεια παρουσίασε το σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Αποστολή του ΕΟΔΥ είναι η προάσπιση της Υγείας των πολιτών και της δημόσιας Υγείας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Αυτό τον χρόνο έχουμε τριπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό, τους τελευταίους μήνες προσλάβαμε 1000 εργαζόμενους και τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν ακόμα 200. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους».