Το πρώτο κουδούνι χτύπησε. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους

/

Τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, με κυριότερο την υποχρεωτική χρήση μάσκας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής πρώτης ημέρας στο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).
Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη.
Σε ό,τι αφορά τις μικρές ηλικίες αναμένεται να υπάρξει ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας. Όπως έχει τονιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στους μαθητές του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,από την σημερινή έναρξη των σχολείων δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις πολλών γονέων οι οποίοι δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να βάλουν μάσκες, θεωρώντας το μέτρο αυτό απαράδεκτο για μαθητές και παιδιά.

Πηγή: Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ