Τα σήματα για την σωστή απόσταση σε πολυσύχναστους χώρους ανά τον κόσμο είναι η νέα πραγματικότητα

Photo: Screenshot @reuters.com

Κουκκίδες στο έδαφος, γραμμές, τετράγωνα μέσα σε τετράγωνα, καρδιές αγάπης και χαμογελαστά πρόσωπα χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο ως σήματα για να δηλώσουν την απόσταση που πρέπει να κρατηθεί μεταξύ των ανθρώπων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Τα σήματα τοποθετήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε πολυσύχναστους χώρους σε πατώματα καταστημάτων, πεζοδρόμια πόλης, πλατφόρμες τρένων ή τραμ,καταστήματα, σούπερ μάρκετ κλπ προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

«Οπουδήποτε εμφανίζονται σήματα καθοδήγησης αυτή τη στιγμή είναι επειδή οι άνθρωποι έπρεπε να αντιδράσουν πολύ γρήγορα στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό.», δήλωσε ο Chris Girling, επικεφαλής του Wayfinding στο CCD Design & Ergonomics στο Λονδίνο.

«Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς, καθησυχαστικοί και άνετοι. Εάν αυτό το καταφέρουμε, τότε και οι άνθρωποι μπορούν να ψωνίσουν, να νιώσουν χαλαροί και να επιστρέψουν σπίτια τους. Το μήνυμα σε κάθε σήμα θα  πρέπει να είναι σαφές και συνεπές, για να μπορεί ο κόσμος να το κατανοήσει. Τα σήματα που σχετίζονται με το COVID-19 θα πρέπει επίσης να έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα, το οποίο θα αναγνωρίζεται αμέσως από το κοινό.» συμπλήρωσε ο Chris Girling.