Τέσσερεις βασικοί λόγοι για να αγοράσετε πάνες αγκαλιάς για το νεογέννητο μωρό σας

Τα βρέφη περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους με το να κοιμούνται. Κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, μεγαλώνουν, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το βρεφικό κρεβάτι είναι λοιπόν ένα πολύ βασικό μέρος για να ηρεμούν τα μωρά και να νιώθουν ασφάλεια. Οι πάνες αγκαλιάς αποτελούν ιδανικές και πολύ πρακτικές επιλογές για να διατηρείτε τα μωρά σας ζεστά και ασφαλή. Επίσης, οι πάνες αγκαλιάς https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/cotton-muslin/ αποτελούν μια πρακτική λύση για να διατηρείτε το μωρό σας προστατευμένο από διάφορα μικρόβια που ενδεχομένως θα ερχόταν σε επαφή από τα ρούχα σας, το καρότσι ή το κάθισμα αυτοκινήτου. Παρακάτω θα αναλύσουμε 4 εξίσου βασικούς λόγους που καθιστούν τις πάνες αγκαλιάς απαραίτητες για τα νεογέννητα.

  1. Τα βρέφη έχουν απίστευτα ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα. Είναι πιο εμφανές όταν χτυπάνε τα χέρια τους και καταλήγουν να χτυπήσουν στο πρόσωπο. Γι ‘αυτό συχνά συγκλονίζονται, φοβούνται και κλαίνε. Η Αμερικανική Ένωση Παιδιατρικής διαπίστωσε ότι τα βρέφη που καλύπτονται σε μια κατάλληλη κουβέρτα μωρών ξυπνούν λιγότερο λόγω της αντανακλαστικής κίνησης. Ο κίνδυνος SIDS (Σύνδρομο ξαφνικού θανάτου για βρέφη) μειώνεται επίσης όταν καλύπτετε το μωρό με μια κουβέρτα αγκαλιάς. Έτσι, μια σωστά τυλιγμένη κουβέρτα βοηθάει τα μωρά να κοιμούνται περισσότερο, βαθύτερα και να μην ξυπνούν κατά λάθος.
  2. Τα βρέφη χρησιμοποιούν περιορισμένους χώρους. Η μήτρα είναι ένα πολύ ζεστό και άνετο μέρος. Η έρευνα δείχνει ότι όταν τα μωρά τυλιγμένα, συνδέουν αμέσως την κατάστασή αυτή με της μήτρας. Αυτό προάγει την οικειότητα και την άνεση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Παρά τις συστάσεις που υποστηρίζουν το ‘’φάσκιωμα’’, πολλοί νέοι γονείς παραιτούνται από το τύλιγμα του βρέφους, επειδή το βρέφος δυσκολεύεται ορισμένες φορές να κινηθεί. Παρά τα όσα σκέφτονται οι γονείς, τα βρέφη αρέσκονται να είναι τυλιγμένα. Χρειάζεται λίγη επιμονή για να πετύχετε το σωστό τύλιγμα και σύντομα θα αρχίσουν να το συσχετίζουν με τον ύπνο και να συνεργάζονται πολύ περισσότερο.
  3. Τα μωρά είναι εύθραυστα και πολύ πιο ευαίσθητα στα αλλεργιογόνα και τη βρωμιά από τους ενήλικες. Οι γονείς δεν θα πρέπει να έχουν μια προσέγγιση «ένα μέγεθος για όλα» στις κουβέρτες μωρών. Τα βρέφη πρέπει να έχουν ξεχωριστά σετ κουβέρτας – Ένα σετ για το κρεβάτι, ένα σετ για έξοδο με το αυτοκίνητο και το καροτσάκι, και πιθανώς ένα για γύρω από το σπίτι (στο πάτωμα / χαλάκι). Το «εξωτερικό» σετ κουβερτών θα πάρει φυσικά διαφορετικές μυρωδιές, σκόνη κλπ και θα πρέπει να πλένεται πολύ πιο συχνά από τα υπόλοιπα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κρυολογήματος ή ιών από το ευαίσθητο βρέφος λόγω των ανεπτυγμένων πνευμόνων τους. Οι υποαλλεργικές κουβέρτες είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά.
  4. Η ποιότητα της κουβέρτας του μωρού είναι πολύ σημαντική. Ο τύπος υφάσματος που επιλέγεται για τις «εξωτερικές» κουβέρτες μωρών δημιουργεί μια τεράστια διαφορά λόγω του επιπλέον πλυσίματος που πρόκειται να υποστούν. Το απλό βαμβάκι είναι πιθανώς το πιο ανθεκτικό και μακράς διαρκείας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλοι τύποι. Οι κουβέρτες μωρού που φτιάχνονται από fleece μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για ύπνο ή για να παίζουν επειδή μερικά μωρά λατρεύουν την αίσθηση του απαλού υφάσματος και μερικές φορές νανουρίζονται κιόλας. Οι κουβέρτες με επένδυση από βελούδο είναι μαλακές και πολύ ζεστές για το νεογέννητο και είναι κατάλληλες για τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες.