Συνεχίζεται για 2η μέρα η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

/

Συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Άλλο ένα μικρό τμήμα του κτηρίου κατέρρευσε λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου από τη φωτιά που καίει από χθες στις 7 το πρωί και η στατικότητα του έχει επηρεαστεί.

Η πυρκαγιά έχει πλέον οριοθετηθεί, μετά και την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, και δεν έχει επεκταθεί σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Αυτήν την ώρα συνεχίζουν επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 3 υδροφόρες της Περιφέρειας. Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί και αποτρέπουν τη συσσώρευση του τοξικού νέφους.

Η πυροσβεστική εκτιμά ότι θα περάσουν αρκετές ώρες ακόμα και μέρες μέχρι να σβήσει εντελώς. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστος Λάμπρης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω των υλικών που καίγονται και των μεγάλων επιφανειών, ενώ και η κατάρρευση του κτηρίου δυσχεραίνει τις προσπάθειες, καθώς η φωτιά σιγοκαίει από κάτω, χωρίς να είναι δυνατή η προσέγγιση. Όπως είπε το θετικό είναι πως η κατάσταση είναι βελτιωμένη από χθες το μεσημέρι και μειώνεται η ένταση της φωτιάς, αλλά θέλει υπομονή. Είναι πιθανό ότι και αύριο η κατάσταση θα είναι περίπου ίδια, υπάρχουν σημεία που καίγονται και δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση, ωστόσο οι εστίες δεν είναι πολλές και συνεχώς περιορίζονται, σημείωσε.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τοξικότητα του καπνού που υπάρχει στην περιοχή.

Ενδεικτική για τη σοβαρότητα της κατάστασης είναι η σύσταση που δόθηκε χθες από το 112 στους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να προστατευτούν.

Πηγή:ΕΡΤ