Στα μέσα Ιουνίου οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια

Με φυσική παρουσία θα γίνουν μόνο όσες εξετάσεις δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν αλλιώς (εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις) και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που θα υποδείξει η Εθνική Επιτροπή.

/

Στα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο του 2019-20 στα πανεπιστήμια και στο διάστημα 10-15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική, τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης.

Αν και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε διδάσκοντα καθηγητή, το υπουργείο προχώρησε χθες στην κατάθεση προτάσεων προς τους πρυτάνεις για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, μέσω του κ. Διγαλάκη, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Επιπλέον, αν και το κάθε ΑΕΙ έχει τον δικό του προγραμματισμό, ο κ. Διγαλάκης εκτίμησε ότι το εξάμηνο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου και οι εξεταστικές θα αρχίσουν 10-15 Ιουνίου.

«Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιηθούν, όπου είναι δυνατόν, εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και όχι η φυσική παρουσία», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης. «Αυτό σημαίνει, είτε ο φοιτητής να εκπονήσει κάποια εργασία, είτε να γίνει η εξέταση προφορικά, εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με συνδυασμό των παραπάνω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ