Στα λευκά Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μέτσοβο

/

Ισχυρή χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά, σημειώνεται στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Δεκαπέντε μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ανοικτό χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις.

Στα λευκά ξύπνησαν επίσης τα ορεινά της Καρδίτσας. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμα και στα 600 μέτρα υψόμετρο.

Το χιόνι έφτασε τα 3 – 5 εκατοστά στη λίμνη Πλαστήρα, ενώ στον Άγιο Νικόλαο και στο Τύμπανο το ύψος του χιονιού έφτασε τους 30 πόντους.

Εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο της Π.Ε. Καρδίτσας όσο και των Δήμων πραγματοποίησαν και συνεχίζουν όπου απαιτείται τις απαιτούμενες εργασίες αποχιονισμού στα ορεινά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Αργιθέα, Λίμνη Πλαστήρα και στην περιοχή της Ρεντίνας προς Ζαχαράκη.

Στα λευκά ντύθηκε το βράδυ και το ξακουστό Λιβάδι Ελασσόνας. Οι δρόμοι παραμένουν καθαροί.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Χιόνισε ακόμα σε περιοχές της Κόνιτσας, στο Πληκάτι, την Αετομηλίτσα, το Δίστρατο, αλλά και στη Βασιλίτσα, το Μέτσοβο και τη Μηλιά.

Το χιόνι φτάνει από τα 5 έως 15 εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους -2 βαθμούς έως και 0.

Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έχει βγάλει 11 μηχανήματα αποχιονισμού από τα ξημερώματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, προκείμενου να διατηρηθεί καθαρό το οδόστρωμα.