Σοφία Μπεκατώρου: Λέω σε κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή

Λέω σε κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκεται, τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου μετά τη  συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Πρόσθεσε ότι :»Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ αυτή την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών κι επειδή θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό και να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε άφοβα να βρισκόμαστε στους αθλητικούς χώρους  και μέσα στην κοινωνία μας, σε μια υγιή κοινωνία, μιλάμε και μιλάμε ανοιχτά» .

«Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο να βγω να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο γύρω αλλά και την αγκαλιά όλης της Πολιτείας μπορώ με σιγουριά να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ’ αυτή τη θέση. Να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκεται».

«Εχουμε τη δυνατότητα να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε. Μία υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της», κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.