Σε τρεις ομάδες η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

/

Το στίγμα της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, ιδιαίτερα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, έδωσε ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Τέσσερα υπουργεία αλλάζουν ηγεσία, με τον Κωστή Χατζηδάκη στο Εργασίας, τον Μάκη Βορίδη στο Εσωτερικών, τον Κώστα Σκρέκα στο Περιβάλλοντος και τον Σπήλιο Λιβανό στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, διατηρείται ο βασικός κορμός στα υπουργεία που διαχειρίσθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της πανδημίας, της οικονομίας και των ελληνοτουρκικών.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε τρεις ομάδες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παραστεί στο πρώτο «γκρουπ» της ορκωμοσίας.
Ο κ. Αθηναγόρας αναφερόμενος για τη λειτουργία των Θεοφανείων, εκτίμησε ότι «θα βρεθεί λύση και θα εκτονωθεί η κατάσταση γιατί υπάρχουν και οι «από κάτω» που πιέζουν και δεν μιλάω για τους απλούς χριστιανούς αλλά για τους κατ’ αποκοπήν υπερασπιστές της Ορθοδοξίας». Πρόσθεσε δε ότι «συνταχθήκαμε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης έως τώρα γιατί η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Το ποίμνιο το κατάλαβε αυτό και το τήρησε. Είμαι αισιόδοξος και για τη συνέχεια».
Ερωτηθείς για την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ, είπε πως ακόμη και να γίνει η προσφυγή θα θέλει πολύ καιρό να εκδικασθεί, μέχρι τότε δεν θα υπάρχει lockdown.