Σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία ο εμβολιασμός ηλικιωμένων άνω των 85

/

Ξεκινά σε λίγες ημέρες ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, να έχουν προτεραιότητα. Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται και σε Κέντρα Υγείας και σε νοσοκομεία, όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο Υγείας μετά και την αναφορά δημοσιευμάτων για εμβολιασμούς μόνο σε νοσοκομεία.

Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογράφηση. Μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Σημειώνεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου, αντί για τις 20/1 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών από 85 ετών και άνω, για τους οποίους από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού. Στόχος είναι να πραγματοποιούνται 30.000 εμβολιασμοί καθημερινά. Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και ακολουθούν ακόμη 13 νησιά της χώρας στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι ειδικοί φοβούνται μια νέα έξαρση της πανδημίας, ωστόσο δίνουν έμφαση στον εμβολιασμό του πληθυσμού προκειμένου να θωρακιστεί η κοινωνία απέναντι στον κορονοϊό.