Πώς να ταιριάξουμε την καρέκλα με το γραφείο μας

Όταν διακοσμούμε τον εργασιακό μας χώρο προσπαθούμε να ταιριάξουμε τα περισσότερα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ μεταξύ τους. Το πιο σύνηθες ερώτημα είναι το πώς θα ταιριάξουμε την καρέκλα με το γραφείο μας. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές ίσως βρούμε μερικές απαντήσεις.

  1. Ταιριάζοντας το συνολικό design

Πριν ξεκινήσουμε να επιλέγουμε το χρώμα και το υλικό των δυο κεντρικών επίπλων, θα πρέπει να σκεφτούμε αν όλα τα υπόλοιπα που έχουμε επιλέξει για το χώρο ταιριάζουν μεταξύ τους. Χρειάζεται, ουσιαστικά, να υπάρχει μια ισορροπία σε ό,τι αφορά το συνδυασμό των χρωμάτων και των υλικών στα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου.

  1. Συνδυάζοντας το υλικό με την υφή

Μπορεί τα έπιπλα που επιλέγουμε να ταιριάζουν χρωματικά, αλλά η υφή και το υλικό τους να μην είναι τα ίδια. Για ένα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, μπορούμε να επιλέξουμε υλικά κατασκευής που ταιριάζουν μεταξύ τους (π.χ. ξύλινο γραφείο- καρέκλα με δερματίνη, μεταλλικό γραφείο- μεταλλική καρέκλα).

  1. Ταιριάζοντας το χρώμα καρέκλας-γραφείου

Μπορούμε να επιλέξουμε το ίδιο χρώμα ή να κάνουμε ένα mix&match επίπλων, αν το προτιμάμε. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να δημιουργούν ισορροπία και με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα πράγματα σχετικά με τα χρώματα.

I. Ανοιχτά χρώματα

Χρώματα όπως το κίτρινο, το γαλάζιο, το ανοιχτό πράσινο και το κόκκινο είναι καλό να χρησιμοποιούνται σαν δευτερεύοντα χρώματα. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο στην καρέκλα μας ή σε κάποια διακοσμητικά στοιχεία.

II. Ουδέτερα χρώματα

Μπορεί τα ουδέτερα χρώματα να μην τονίζουν πολύ τα έπιπλά μας, αλλά δημιουργούν μια μοντέρνα και σύγχρονη διακόσμηση. Μπορούμε, ωστόσο, να τα συνδυάσουμε και με πιο ζωντανά χρώματα για να δώσουμε μια ένταση στο σύνολο του δωματίου. Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το γκρι για το γραφείο και την καρέκλα μας, και για τα υπόλοιπα έπιπλα μερικά πιο ζωηρά χρώματα.

III. Σκούρα χρώματα

Η επιλογή σκούρων χρωμάτων για τα έπιπλα του γραφείου μας, και ιδίως για το γραφείο και την καρέκλα μας, εκπέμπουν μια αίσθηση εξουσίας. Για να σπάσουμε, όμως, τη μονοτονία και το πολύ σοβαρό ύφος του χώρου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο ουδέτερα ή απαλά χρώματα για τα υπόλοιπα στοιχεία του γραφείου.

Extratip: Αν τοbudgetμας αρκεί, μπορούμε να επιλέξουμε έπιπλα γραφείου σε έτοιμα σετ. Δηλαδή, που είναι ήδη συνδυασμένα από τις εταιρίες που τα σχεδιάζουν.

Επομένως, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταιριάξουμε την καρέκλα με το γραφείο μας. Αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και έχουμε μια εικόνα για το τι θέλουμε, η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη.