«Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις»

/

Μια συνεργασία με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση στη νέα γενιά και την υιοθέτηση μιας βιώσιμης καθημερινότητας με καλές πρακτικές.

Συμμετέχοντας ενεργά στην τέταρτη και τελευταία πράξη του βραβευμένου τετραετούς προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας της AstraZeneca Ελλάδας με τίτλο «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις», η οποία είχε ως κεντρικό μήνυμα «Μοιράζουμε τη γνώση», ταξιδέψαμε σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Κρήτη, επισκεφτήκαμε 23 σχολεία και μοιράσαμε τη γνώση μας σε 893 μαθητές.

Η εταιρεία υποστήριξε δυναμικά τη δράση του οργανισμού μας Green Future, την οποία ενέταξε μέσα στους πυλώνες της και μαζί, πραγματοποιήσαμε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μαθητές αναφορικά με την περιβαλλοντική κρίση που διέρχεται ο πλανήτης μας και την αντιμετώπισή της.

Η δράση έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα Μαΐου – Νοεμβρίου 2022 δίνοντας την ευκαιρία σε συνολικά 893 μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη φύση μέσα από τη βιωματική και συμμετοχική μάθηση. Μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων που πραγματοποιήσαμε, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για τις απλές, πρακτικές λύσεις που τα ίδια μπορούν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, εθελοντές εργαζόμενοι της AstraZeneca συμμετείχαν μαζί τους σε συμβολική δενδροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου ή σε ένα ευχάριστο διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την προστασία της φύσης.

Καλωσορίσουμε το Νέο Έτος κοιτάζοντας μπροστά με αισιοδοξία αφού με αυτή τη σημαντική συνεργασία 893 παιδιά υποσχέθηκαν να είναι υπεύθυνοι πολίτες αυτού του κόσμου και να μεταφέρουν το μήνυμα σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.