PHOTO EUROKINISI

Προβλήματα από την βροχόπτωση στην Αττική και στην επαρχία

/

Προβλήματα από την διαρκή βροχόπτωση στην Αθήνα παρουσιάστηκαν στη Νέα Σμύρνη και στο Παλαιό Φάληρο. Η Πυροσβεστική δέχτηκε από τις περιοχές αυτές κλήσεις για κοπές δένδρων. Από τις πτώσεις των δέντρων προκλήθηκαν ζημιές σε ΙΧ.

Στη Νέα Σμύρνη έπεσαν έξι δέντρα σε διάφορα σημεία του δήμου  και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Ένα από τα δέντρα, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Ομήρου και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Πυροσβέστες το έκοψαν και το απομάκρυναν για να ανοίξει ο δρόμος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες έγιναν 14 κλήσεις, οι περισσότερες από τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε 3οχλμ Λ. Βραυρώνος θέση βρύση περιοχή Μαρκοπούλου και στα 2 ρεύματα. Επίσης στην οδό Αρίωνος στη Ραφήνα.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε διάφορες περιοχές της Λέσβου από την έντονη και συνεχόμενη επί τριήμερο βροχόπτωση.

Ιδιαίτερα ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικότερα στο Μαντούδι και το Προκόπι. Επί ποδός βρίσκονται η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα όπως αυτά του περασμένου Αυγούστου.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν ραγδαία, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6 το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα αλλά και αυτή την ώρα τμηματικά σε διάφορα κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ΙΧ προληπτικά και διεξαγόταν από άλλα ασφαλή σημεία του οδικού δικτύου.

Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως προκύπτει από το δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ πνέουν στα πελάγη.