Πριν τις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια της χώρας

/

Την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, βάσει του προγραμματισμού της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και αντιπρόεδρο της βουλής, κ. Σοφίας Σακοράφα, τα γυμναστήρια της χώρας θα ανοίξουν πιο πριν από τις  29 Ιουνίου.

«Έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, η κ. Σοφία Σακοράφα και οι εκπρόσωποι του κλάδου Γιάννης Γκόβας, Δώρος Κλεοβούλου, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, καθώς και ο Μιχάλης Μηνούδης Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία κράτησε 30 λεπτά, οι εκπρόσωποι του κλάδου ανέπτυξαν τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυμναστηρίων, τόνισαν ότι παρεμφερείς κλάδοι και αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ανοίξει, επίσης ανέφεραν ότι για τα γυμναστήρια έχει χαθεί μια ολόκληρη χρονιά και ότι πρέπει να έχουν μεγάλη στήριξη από την πολιτεία.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι, όταν επαναλάμβανε πως τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, μετέφερε τον αρχικό σχεδιασμό αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο οποίος προέβλεπε την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στην έβδομη φάση.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι κατανοεί το σημαντικό πλήγμα το οποίο υπέστησαν τα γυμναστήρια και ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η στήριξη των επιχειρήσεων των γυμναστηρίων και η άμεση εισήγηση στον Πρωθυπουργό για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων αρκετά πιο νωρίς από τις 29 Ιουνίου.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των γυμναστηρίων ότι το θέμα της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων το χειρίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός και ότι σύντομα θα έχουμε την ακριβή ημερομηνία λήξης της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων πριν από τις 29 Ιουνίου.

Μετά την εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Παπαθανάση, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, θα αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, με τα κλαδικά αιτήματα για την επίσπευση επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων καθώς και τα αιτήματα για μείωση του ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης, την παράταση των μέτρων για τα ενοίκια μέχρι τέλος του 2020 και την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων των γυμναστηρίων.

Τέλος, το συλλογικό όργανο των γυμναστηρίων εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα για την πρωτοβουλία της, για την τηλεδιάσκεψη και την αμέριστη συμπαράσταση της στα γυμναστήρια.