Πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού – Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν το πλαφόν

/

Με την υπόψη τροπολογία στο νομοσχέδιο «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων», συμπληρώνονται, λόγω της συνέχισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και με στόχο την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας, οι κατηγορίες αγαθών ή υπηρεσιών, επί των οποίων ισχύει απαγόρευση συνομολόγησης ή λήψης περιουσιακών ωφελημάτων, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου περιθωρίου προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά τεστ ανίχνευσης ιού ή οποιαδήποτε άλλου ισοδύναμου μέτρου.
Με την ίδια τροπολογία παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε να καθορίζει με απόφασή του ανώτατη τιμή πώλησης των εν λόγω υπηρεσιών και αγαθών προς τους καταναλωτές.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν το πλαφόν στις τιμές των τεστ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χαρακτήρισε αδιανόητο να δηλώνουν γιατροί ότι θα αρνηθούν να κάνουν το τεστ σε πολίτες λόγω χρηματικού ζητήματος ενώ τόνισε ότι επίκειται εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για το θέμα αυτό.

Αναφορικά με τη διατίμηση των τεστ συμπλήρωσε ότι από Δευτέρα δεν θα υπάρχουν υψηλές τιμές, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν την διατίμηση, ενώ επισήμανε ότι στην εποχή της πανδημίας δεν είναι για να κερδίσει κάποιος υπερβολικά λεφτά αλλά για να βάλουμε πλάτη.