Πιστώθηκαν 4 εκατ.€ στον δήμο Καρδίτσας για τους πολίτες που επλήγησαν

/

«Σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Καρδίτσας έλαβε, ήδη, 4 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στους πολίτες που επλήγησαν», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ενώ χαρακτήρισε «στημένες» ορισμένες αντιδράσεις πολιτών της περιοχής κατά τη χθεσινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι τα χρήματα έχουν, ήδη, πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον λογαριασμό του δήμου και ζήτησε να δοθούν στους πολίτες άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία.

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση, γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καρδίτσα και επισήμανε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια. Χαρακτήρισε, δε, ορισμένες αντιδράσεις «στημένες». «Οι πολίτες βλέπουν ότι το κράτος έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά», είπε υπογραμμίζοντας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε συντονισμένα. «Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και όχι στα γραφεία», τόνισε και ανέφερε ότι «δεν μπορεί το 2020 να γίνεται αντιπολίτευση με όρους του 1980».

Για την υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να υποστηρίξει την αυτοδιοίκηση και να δώσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά. Θύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε, έγκαιρα, τα χρήματα στην ΚΕΔΕ, η οποία λειτούργησε πολύ γρήγορα και με διαφάνεια. «Η αστοχία υπήρξε από την πλευρά της επιτροπής του υπουργείου Υγείας που έδωσε λάθος διαστάσεις. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατανοώ ότι δεν μπορούσε η ΚΕΔΕ να αγνοήσει αυτές τις διαστάσεις, γιατί αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν υπόλογη για παράβαση καθήκοντος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.