Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως 18/1

/

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18/1 ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό το διάστημα παραμένει σε ισχύ η αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Επίσης παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος. Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο ως σήμερα καθεστώς δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Σχετικά με τις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο ξεκινούν η Super League 2 και η Volley League με ειδικά μέτρα.

Για τις αφίξεις από το εξωτερικό είπε ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα  υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για 7 ημέρες. Επίσης και αρνητικό rapid test. Ειδικότερα για τους επιβάτες από το ΗΒ θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ και κατά την αναχώρησή τους.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και τις 18 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.