Παράταση περιοριστικών μέτρων ως τις 7 Δεκεμβρίου

/

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων ως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «περιοχές που αποτελούν πηγή ανησυχίας γιατί εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και μεταξύ των θεμάτων είναι το άνοιγμα των σχολείων, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Επεσήμανε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται». Τόνισε: «Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».