Photo by Mufid Majnun on Unsplash

Πάνω από 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

/

Έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων πολιτών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου είχαν πραγματοποιηθεί 2.010.989 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όταν βεβαιώνεται η ροή των εμβολίων αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμών, ενώ υπενθύμισε επίσης ότι όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν πλέον να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελευθερία», που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου στη χώρα μας είχαν πραγματοποιηθεί 2.010.989 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Αντίστοιχα 3.589.548 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και αναμένεται να κάνουν και τη δεύτερη, ενώ ο συνολικός αριθμός εμβολιασμών ανέρχεται σε 5.498.042

Ανοιχτές όλες οι πλατφόρμες 

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
  • Επίσης άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή,  Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.
  • Από την Τετάρτη 26 Μαΐου έχει ανοίξει η πλατφόρμα ώστε η ηλικιακή ομάδα 35 – 39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Από τις 21 Μαΐου, έχει ανοίξει η πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.