ΑΛΙΜΟΣ
Photographer: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Με άριστα βαθμολογεί ο ξένος τύπος το άνοιγμα της παραλίας Αλίμου

Ο ξένος τύπος εξυμνεί τις ελληνικές παραλίες

/

Στο επιτυχημένο άνοιγμα στην παραλία του Αλίμου αναφέρθηκαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες μέρες. Όπως αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους η παραλία του Αλίμου μπορεί να γίνει ο οδηγός και για τα υπόλοιπά τουριστικά μέρη αλλά και  για τα νησιά της χώρας.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΙΜΟΥ
Yorgos Karahalis/Bloomberg
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΙΜΟΥ
Yorgos Karahalis/Bloomberg

Ο δήμαρχος Αλίμου κύριος Ανδρέας Κονδύλης σε δηλώσει του στο CNN Greece ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα και είμαι πολύ περήφανος, που οι πολίτες που έρχονται είναι απόλυτα συνεργάσιμοι, φροντίζουν την υγεία τους και την υγεία των άλλων και κρατάνε αποστάσεις. Πραγματικά, νιώθω αισιόδοξος ότι, παρά τις δυσκολίες του κορωνοϊού, μπορούμε να έχουμε κι εφέτος ένα καλοκαίρι με ήλιο και με θάλασσα, ένα καλοκαίρι που θα απολαμβάνουμε τη φύση και ταυτόχρονα θα είμαστε απόλυτα υγιείς. Οι Έλληνες αποκτούμε συνείδηση, γινόμαστε συνεργάσιμοι, σεβόμαστε και προσέχουμε ο ένας τον άλλον».

Ο ξένος τύπος όπως φαίνεται και από τα δημοσιεύματα τονίζει την σπουδαία δουλειά των φορέων στην Ελλάδα και προτρέπει τον κόσμο να επιλέξει τις ελληνικές Παραλίες αυτό το καλοκαίρι.

Το Reuters επισημαίνει πως το χαλάρωμα των μέτρων προστασίας νωρίτερα μέσα στον μήνα, συνέπεσε με τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς και πως όσοι αναζήτησαν τον ήλιο και τη θάλασσα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες που έχουν ορισθεί αλλά ακόμα και την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι ομπρέλες. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό και σημειώνει την εξάρτηση της χώρας από τον τουρισμό.

Το Bloomberg με Φωτογραφικό αφιέρωμα από τις προετοιμασίες για τις οργανωμένες παραλίες, φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου της Μυκόνου, Κώστα Κούκα, ο οποίος λέει ότι οι κάτοικοι θέλουν να ανοίξει το νησί, όχι για να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες, αλλά γιατί «ο τουρισμός είναι η ζωή μας»

Σε ρεπορτάζ του το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, κάνοντας ειδική αναφορά στους «αυστηρούς» όπως τους χαρακτηρίζει «κανόνες χρήσης» της παραλίας, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χώρα είχε 152 θανάτους και 2.744 κρούσματα. Παράλληλα φιλοξενεί δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως αυτό είναι «ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε… Θα πρέπει να δείξουμε ότι με κανόνες και σοβαρή προσέγγιση θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την ομορφιά της χώρας μας με απόλυτη ασφάλεια». Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος από την 1η Ιουλίου.