Ο δήμος Ιλίου δημιουργεί μια πολιτιστική κυψέλη για τις δυτικές συνοικίες με το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης»

/

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ο δήμος Ιλίου στο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συνεδρίαση του οποίου, μάλιστα, παρακολούθησε διαδικτυακά, ιδιαίτερα συγκινημένος ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης. Είναι ένα έργο υψηλής πολιτιστικής αξίας, που αποτελεί και μια ένδειξη τιμής του δήμου προς το έργο, την ιστορία και την προσφορά του, ταυτόχρονα όμως αποκτά και συμβολική σημασία, καθώς το Πολυδύναμο Κέντρο στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο της ΒΙΟΦΙΑΛ.

Παράλληλα, και σύμφωνα με την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ο δήμος Ιλίου θα δημιουργήσει στον χώρο κι ένα ψηφιακό μουσείο για τον μεγάλο μουσουργό, το οποίο θα αποτελέσει παράρτημα του μουσείου που υπάρχει στη Ζάτουνα της Γορτυνίας, δηλαδή στο μέρος όπου ο κορυφαίος καλλιτέχνης διέμενε το 1968 και το 1969, εκτοπισμένος από το καθεστώς της δικτατορίας. Σύμφωνα με το καταστατικό του μουσείου της Ζάτουνας, προβλέπεται παράρτημα στην Αττική κι αυτό θα δημιουργηθεί στο Ίλιον από τη δημοτική Αρχή.

Τέλος, με απόφαση του μουσικοσυνθέτη, στο Ίλιον θα μεταφερθεί και η έδρα της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», αναδεικνύοντας πλέον το Πολυδύναμο Κέντρο σε μια πολιτιστική κυψέλη για ολόκληρη την περιοχή των δυτικών συνοικιών.