Photo: elnews

Ολοκληρώθηκε χθες η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς

Στην καρδιά της Κηφισιάς στο πανέμορφο και ανανεωμένο Άλσος, πραγματοποιήθηκε και φέτος η 70η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Από τις 10 έως και τις 26 Μαΐου είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την ομορφιά των λουλουδιών και των φυτών και να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό πολιτιστικό πρόγραμμα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν πολλά είδη φυτών, από πολύχρωμα λουλούδια μέχρι εξωτικά φυτά και να  περπατήσουν μέσα από τους υπέροχους λουλουδόκηπους εξερευνόντας την ποικιλία των εκθεμάτων που προσφέρονταν. Όλοι απόλαυσαν τα αρώματα των λουλουδιών και την ομορφιά των φυτών, φωτογραφίζοντας τις αγαπημένες γωνιές της έκθεσης.

Photo: elnews

Ως συνέχεια της βόλτας όποιος επιθυμούσε μπορούσε να συμμετάσχει σε διάφορα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη φροντίδα των φυτών και την αειφορία.

Οι διοργανωτές της έκθεσης είχαν ετοιμάσει πολύ ωραίες δράσεις και για τα παιδιά, όπως:

  • Facepainting,
  • Η ανακύκλωση στην τέχνη, από τους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς, στο περίπτερο των παιδικών σταθμών.
  • Ο κήπος της ανακύκλωσης, από τους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς, στο περίπτερο των παιδικών σταθμών.
  • Bubbles Show – ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με γιγάντιες σαπουνόφουσκες που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους.
  • Παιδική Χορωδία Ζαννείου Εκάλης
  • Παιδική Χορωδία «Τα Τροβαδουράκια»
  • Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς
  • Θέατρο Σκιών, “ο Καραγκόζης Αστροναύτης” από τον Μιχάλη Ταυλάτο
Photo: elnews

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές δράσεις πολιτιστικές και να απολαύσουν  τον καφέ ή κάποιο ποτό ή αναψυκτικό στο Καφέ του Άλσους.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι έφυγαν από την έκθεση με ένα αγαπημένο φυτό ή λουλούδι. Γέμισαν έμπνευση και μυρωδιές από την ομορφιά της φύσης και αποχωρίστηκαν την έκθεση φορτωμένοι με εντυπώσεις και μερικά νέα φυτά για να διακοσμήσουν τα σπίτια και τους κήπους τους.