Οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν κλίνες για να στηρίξουν το ΕΣΥ

/

«Οι ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν όσες κλίνες χρειαστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας για να στηρίξουν το ΕΣΥ δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κλινικαρχών στη Θεσσαλονίκη . Ο κ. Κωτσιόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο τους Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, ο οποίος είπε ότι ήδη έχει μια πρώτη λίστα εθελοντών ιδιωτών γιατρών και ότι κάνει προσπάθειες για να μεγαλώσει αυτή η λίστα.

«Οι κλινικάρχες είπαν ότι θα μας δώσουν όσες κλίνες έχουμε ανάγκη ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Ο κ. Νίτσας είπε ότι ήδη έχει μία πρώτη λίστα εθελοντών ιδιωτών γιατρών και θα προσπαθήσει να μεγαλώσει αυτή η λίστα για να καλύψει τις ανάγκες μας» είπε ο κ. Κωτσιόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών να στηρίξουν στο ΕΣΥ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστεί επιστράτευση όπως δεν χρειάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο .

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για συνδρομή των ιδιωτών γιατρών για την στήριξη του ΕΣΥ και σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε ώστε να βρεθούν ιδιώτες γιατροί για να μην χρειαστεί να γίνει επίταξη. Υπάρχει ενδιαφέρον, περιμένω να μου στείλουν οι ΥΠΕ τις ανάγκες τους για να δω ακριβώς ποιες είναι ώστε να συντονιστούμε. Ακόμη είμαστε σε φάση συντονισμού. Εγώ τους έδωσα κατάλογο κάποιων που ήδη ενδιαφέρονται» είπε ο κ. Νίτσας και πρόσθεσε: «Πιστεύω θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε επιστράτευση όπως τα καταφέραμε και το Νοέμβριο».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωτσιόπουλος επισκέπτεται από χτες τη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας , τον συντονισμό όλων των υγειονομικών σχηματισμών, καθώς και τη ενημέρωση των τοπικών φορέων για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ