ΟΑΣΑ: 655 νέες προσλήψεις και νέα λεωφορεία

/

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε 655 προσλήψεις, σε ειδικότητες αιχμής, με fast-track διαδικασίες αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.

Επίσης, θα μπορεί πλέον να προμηθευτεί 300 σύγχρονα λεωφορεία, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing, καθώς και να ενισχύσει το στόλο των αστικών λεωφορείων με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση μέσω σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ.

Η ΠΝΠ δίνει επίσης τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ να επιταχύνει τις διαδικασίες που σχετίζονται με την επάρκεια και τη συντήρηση του στόλου του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Βασικός στόχος της ΠΝΠ είναι να αυξηθεί περαιτέρω η συχνότητα των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Η ίδια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ