Νότια Κορέα: Στα εμπορικά κέντρα ο κόσμος . Ανοίγουν τα σχολεία

/

Στη Νότια Κορέα τα εμπορικά κέντρα ξανάνοιξαν και οι Νοτιοκορεάτες ξεκίνησαν τα «ψώνια εκδίκησης». Οι Νοτιοκορεάτες ξεχύθηκαν στα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα για να ψωνίσουν όσα δεν ψώνισαν τις ημέρες της καραντίνας. Όσον αφορά τα σχολεία ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα ξεκινήσουν σταδιακά.

Από τις 13 Μαϊου ξεκινάνε τα μαθήματα της 3ης Λυκείου. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια με τις εισαγωγικές εξετάσεις στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι μικρότεροι μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά στα σχολεία τους από τις 20 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες συνέχεια εκτός από τις ώρες των γευμάτων. Επίσης θα πρέπει να καθαρίζουν τα θρανία και τις έδρες και να διατηρούν απόσταση όταν κινούνται στους χώρους του σχολείου.

Τα σχολεία θα υποχρεούνται να πραγματοποιούν τακτικά απολυμάνσεις και να ελέγχουν τη θερμοκρασία όλων των παρευρισκόμενων στους χώρους, αλλά και να απομακρύνουν τα θρανία μεταξύ τους.

Από τις 6 Μαΐου και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε δημόσιους χώρους, όπως τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, να ανοίξουν σταδιακά.