Το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» παρουσιάζει σήμερα ο Πρωθυπουργός

/

Το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά έργα και δράσεις στους δήμους και στις περιφέρειες όλης της, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στις 11:00 στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» άμεσα, καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ «το γεγονός ότι έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μιλήσει και να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα, δείχνει ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια ακόμη καινοτομία του προγράμματος που διασφαλίζει το ακομμάτιστο της διαδικασίας -σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο- είναι ότι «δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, ώστε η απόφαση για το ποια έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα να έχει συλλογικότητα. Στην Επιτροπή πέραν των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακών του παραγόντων, μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία η ίδια η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, η ΕΕΤΑΑ καθώς και δύο εμπειρογνώμονες από την αγορά.  Να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για να μπορούν να παίρνουν γρήγορα και αντικειμενικά αποφάσεις. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους. Όλοι μαζί θέλουμε να επιταχύνουμε τα έργα γιατί θα έχουν αποτελέσματα για τη ζωή των πολιτών και γιατί θα προσθέσουν θέσεις εργασίας».

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, 461 έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δεν είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς εντάσσονται στο σύνολό τους στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ