ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη αύριο στις 12:00 – Πιθανό lockdown στην Αττική

//

Σε νέο διάγγελμα προχωρά το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας νέα μέτρα κατά της διασποράς της κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο μεταξύ μετά την πρόταση για γενικό lockdown που έκαναν οι επιδημιολόγοι στην κυβέρνηση και την αγωνιώδη προσπάθεια να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, νέα εισήγηση που έπεσε στο τραπέζι κάνει λόγο για «λουκέτο» μόνο στην Αττική, τουλάχιστον για 15 ημέρες.

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει, κυρίως ως προς τον αριθμό των διασωληνωμένων και τις πιέσεις που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγούμαστε σε «λουκέτο» στην Αττική, τουλάχιστον για 15 ημέρες. Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακινήσεις με SMS, κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτά τα σχολεία, αν και η πρόταση είναι να κλείσουν τα λύκεια (τηλεκπαίδευση), όπως στη Θεσσαλονίκη και να μείνουν τα δημοτικά και γυμνάσια.