Νέα Υόρκη: Προσλήψεις για την ιχνηλάτηση των επαφών ασθενών με Covid-19

/

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα προσλάβει χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να αναλάβουν το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών ασθενών με τον νέο κορωνοϊό. Όπως είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, σταματάει τα δρομολόγια τις πρώτες πρωινές ώρες στο μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης προκειμένου να απολυμαίνει τους συρμούς  σε καθημερινή βάση.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα τις πρωτοβουλίες αυτές, καθώς η πλέον πληττόμενη από τη νόσο Covid-19 πολιτεία των ΗΠΑ, σκοπεύει να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην κοινωνική ζωή και τις επιχειρήσεις παρέχοντας στους πολίτες ένα σύστημα δημόσιων μεταφορών που είναι καθαρό και ασφαλές για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους.

Ο Άντριου Κουόμο περιέγραψε λεπτομερώς τα σχέδιά του να προσλάβει 6.400 έως 17.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την πολιτεία για να αναλάβουν την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών, που έχουν νοσήσει από την Covid-19.

Επαγγελματίες υγείας τονίζουν ότι η ιχνηλάτηση των επαφών είναι κρίσιμης σημασίας για την ενδεχόμενη απομόνωση των φορέων προκειμένου να περιοριστούν πιθανά νέα ξεσπάσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ