ÓõíÜíôçóç ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç, ìå ôïí Ðñùèõðïõñãü ôïõ êñáôéäßïõ ôçò Â. Ñçíáíßáò-Âåóôöáëßáò Armin Laschet, ôçí ÄåõôÝñá 3 Áõãïýóôïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Διάγγελμα Μητσοτάκη αμέσως μετα

/

Νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιείται όπου θα τεθούν εκ νέου όλα τα δεδομένα για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και κυρίως τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους -όπου χρειάζεται- ώστε να μην υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Επίσης, αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους: να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε νέα ενημερωτικά σποτ, τα οποία θα απευθύνονται στους νέους.

Χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο έξαρσης τις επόμενες δύο εβδομάδες, την απειλή που εγκυμονεί η χαλάρωση ή η αμέλεια για τα μέτρα ατομικής προστασίας, με ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία, καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται σε νεαρότερες ηλικίες.