Μαραθώνιος Μεξικού: Για εξαπάτηση αποκλείστηκαν 11.000 δρομείς

/

Περίπου 11.000 δρομείς στον Μαραθώνιο της Πόλης του Μεξικού αποκλείστηκαν για εξαπάτηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca.

Οι διοργανωτές του αγώνα της 27ης Αυγούστου ξεκίνησαν έρευνα μετά από καταγγελίες ότι δρομείς είχαν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα, ποδήλατα και δημόσια μέσα μεταφοράς για να κόψουν τμήματα της διαδρομής, σύμφωνα πάντα με το έγκυρο έντυπο. Οι 11.000 αποκλεισμένοι δρομείς αποτελούν περισσότερο από το 1/3 των συνολικών 30.000 συμμετεχόντων.

Οι δρομείς αποκλείστηκαν αφού έχασαν τα σημεία ελέγχου που τοποθετούνταν κάθε 5 χιλιόμετρα κατά μήκος της διαδρομής των 42.195 χιλιομέτρων.

«Το Αθλητικό Ινστιτούτο της Πόλης του Μεξικού ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στον εντοπισμό των περιπτώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο “XL Mexico City Telcel 2023” επέδειξαν αντιαθλητική στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα ακυρώσει τους χρόνους εγγραφής τους», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή του στη Marca.

«Αυτή η μεγάλη εκδήλωση δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια εξαιρετική γιορτή για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αλλά και μια ευκαιρία να επιβεβαιωθούν εκ νέου οι υπερβατικές αξίες του αθλητισμού».

Ο Μαραθώνιος της Πόλης του Μεξικού κατέχει το “World Athletics Gold Label Status”, το οποίο απονέμεται σε εκδηλώσεις που τηρούν τα αυστηρότερα πρότυπα σχεδιασμού, οργάνωσης και παράδοσης.

Οι αποκλεισμοί είναι συνήθεις στον ετήσιο αγώνα, με περίπου 6.000 δρομείς να αρνούνται τα μετάλλια τερματισμού τους εν μέσω κατηγοριών για εξαπάτηση το 2017 και άλλοι 3.090 στον αγώνα του 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ