Μαδούρο: Μετατρέπει σε νοσοκομείο εκστρατείας το «Πολύεδρο του Καράκας»

/

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη μετατροπή του «Πολύεδρου του Καράκας» σε νοσοκομείο εκστρατείας, προκειμένου να υποδέχεται ασθενείς με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον κλειστό χώρο πολλαπλών χρήσεων, που βρίσκεται δίπλα στον Ιππόδρομο Λα Ρονκάδα, στο Καράκας της Βενεζουέλας και χρησιμοποιείται για διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και θεάματα. Έχει χωρητικότητα 20.000 ατόμων και κατά το παρελθόν είχε φιλοξενήσει συναυλίες δημοφιλών μουσικών συγκροτημάτων και αθλητικές διοργανώσεις, όπως τους Παναμερικανικούς Αγώνες.

«Ζήτησα να προετοιμαστεί το Πολύεδρο του Καράκας. Μπορεί να μεταμορφωθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου, σε νοσοκομείο εκστρατείας που θα υποδέχεται ασυμπτωματικούς φορείς κορωνοϊού» δήλωσε ο Ν. Μαδούρο Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισε πότε θα ολοκληρωθεί η μετατροπή.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε εντολή για ενίσχυση της καραντίνας στο Καράκας και τη γειτονική πολιτεία Μιράντα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

Το μέτρο συνεπάγεται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, πλην των σούπερ-μάρκετ, των φαρμακείων και κάποιων ακόμη τομέων που θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι.

Να σημειωθεί πως στη Βενεζουέλα, όπου ζουν 30 εκ. άνθρωποι, έχουν καταγραφεί 100 θάνατοι λόγω κορωνοϊού και τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.428.

Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ότι στην πραγματικότητα, ο απολογισμός είναι πολύ βαρύτερος.