Βροχές ΚΑΙΡΟΣ

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Πάτρας των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας ενόψει της κακοκαιρίας

/

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (εκτός της Ζακύνθου) καθώς και των κατοίκων της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού. Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο και τους καλεί να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας.

Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Πάτρα: Προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο, έλαβαν απόψε, περίπου στις 7:30, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνοί.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με όλες τις Περιφέρειες ενόψει της χειμερινής περιόδου

Ο καλύτερος συντονισμός των Περιφερειών ενόψει της χειμερινής περιόδου, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες αρμόδιοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο Νίκος Λαζαρίδης, συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τις Περιφέρειες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα τα οποία δρομολογούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τον περιορισμό των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα (λ.χ. καθαρισμοί ρεμάτων), ενόψει της χειμερινής περιόδου. Συζητήθηκαν επίσης μέτρα ετοιμότητας για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο γενικό σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ‘Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος».