Κορωνοϊός: 58 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος σήμερα στην Ελλάδα

/

58 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.883 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 54.7% είναι άνδρες.

Από το σύνολο των 3.883 κρουσμάτων, 1.042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα τα 58 νέα κρούσματα

Τα νέα πενήντα οκτώ κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά ως εξης: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της

χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.