Κοινωνικός τουρισμός 2020-21. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα κριτήρια

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό. Η αίτηση είναι ηλεκτρονική.

/

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό. Η αίτηση είναι ηλεκτρονική που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάνε οι ενδιαφερόμενοι σε κάποια υπηρεσία ούτε  χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία πουθενά.

Την Κυριακή, μετά την παρουσίαση του προγράμματος για τον τουρισμό από πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν τα κριτήρια για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» από τον Χάρη Θεοχάρη. Στην συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε  το πλαίσιο πρωτοβουλιών ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού.

“Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι, για πρώτη φορά, διατίθενται 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα.” ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στο ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή έχουν 50 ημέρες παροχή μητρότητας ή έχουν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, είτε έχουν ένα συνδυασμό των παραπάνω για 50 ημέρες το προηγούμενο έτος ή είναι γραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα

Ο «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον όλοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι, κατ’ αρχάς, εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης.

Το κράτος επιδοτεί κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζετε ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.