Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 Μαΐου

Παράταση έως και τις 10 Μαΐου 2020 της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, θα προβλέπει νέα ΚΥΑ πουδημοσιευθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.  Η παράταση αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό χθες από το υπουργείο από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020) δεν θα παρέχεται η  εξ αποστάσεως εκπαίδευση  . Επίσης η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, εκτός του διαστήματος 15-21/4, θα παρέχεται σε προαιρετική βάση.

Στο μεταξύ, με εγκύκλιο που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κυρία Αναστασία Γκίκα δίνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων δυνατότητα  κάλυψης ύλης εκτός επαναλήψεων   στη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ειδικότερα,οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας.

Ωστόσο, οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τις  Πανελλαδικές Εξετάσεις,  υπενθυμίζεται πως το υπουργείο ανακοίνωσε χθες τον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  , με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.