ΚΕΠ: Εξυπηρέτηση και με βιντεοκλήση

//

Τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται οι πολίτες από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσης νομοθετεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ρύθμιση θεσπίζεται ένας νέος τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα ΚΕΠ και ειδικότερα παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των ΚΕΠ με βιντεοκλήση σε ειδική πλατφόρμα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

«Στόχος της ρύθμισης είναι η διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης. Να σημειωθεί ότι με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί στη συνέχεια θα ρυθμίζονται όλα τα ειδικότερα ζητήματα εφαρμογής της προτεινόμενης ρύθμισης.

Με την ίδια τροπολογία δεσμεύονται από το Ελληνικό Δημόσιο οι ραδιοσυχνότητες για το 5G προκειμένου να «τρέξει» ο διαγωνισμός για τη χορήγηση του φάσματος. Τονίζεται ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών τα κράτη μέλη πρέπει να επιτρέψουν τη χρήση του 5G έως την 31η Δεκεμβρίου του 2020.