Photo by NOAA on Unsplash

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

/

Μήνυμα από το 112 εστάλη στα κινητά των κατοίκων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας χθες το απόγευμα, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Bogdan».

Η ειδοποίηση αφορά τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (εκτός Ζακύνθου), της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνοί.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» σημειώνεται στο μήνυμα.

Κλειστά σχολεία στην Κέρκυρα

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, με απόφαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω επιδείνωσης του καιρού εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα «Bogdan», η οποία επηρεάζει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Στην σχετική ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργάνου, αναφέρεται ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και απεστάλη μέσω της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.