ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗ
Photo: Ε.Τ

Καιρός: Τοπικές βροχές στην μισή Ελλάδα – Καταιγίδες στα νότια

//

Στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα επικρατήσουν τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά, 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στη δυτική Μακεδονία θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα και παγετός τις πρωινές ώρες κατά τόπους).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στην Κάρπαθο και την Κάσο. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα δυτικά θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά, 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.