Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από την Πρωτοχρονιά

//

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Πρωτοχρονιά, με ψυχρή εισβολή, ενώ ο βαρύς χειμώνας θα έρεθει για τα καλά από τα Θεοφάνια και μετά, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Τρίτη 29-12-2020

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τετάρτη 30-12-2020

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 31-12-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 01-01-2021

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά και νότια. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Σάββατο 02-01-2021

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.