ΙΣΝ: Τιμητική ενίσχυση ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ σε 4.600 γιατρούς

/

Τιμητική ενίσχυση ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ σε 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους καθαρισμού των μονάδων εντατικής θεραπείας και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών με COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα θα διαθέσει το επόμενο διάστημα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ως μία αναγνώριση της προσφοράς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Για εμάς η υποστήριξη όλων των γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού καθαρισμού στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα ήταν και είναι μέγιστη προτεραιότητα. Στο πρόσωπό τους βλέπουμε αληθινούς, καθημερινούς ήρωες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να σώσουν τις ζωές άλλων», τονίζει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος και προσθέτει: «Αυτή η τιμητική ενίσχυση, που θα δοθεί ισάξια σε όλους, είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ από όλους εμάς. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για όλους εκείνους που προσφέρουν τόσο πολλά».

Το ΙΣΝ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας που προσέφεραν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. «Είμαστε σε όλους εκείνους ιδιαίτερα ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το έργο και τη σκληρή, ανεκτίμητη δουλειά τους. Ωστόσο οι ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε το ίδιο σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους και στα ποικίλα πεδία δράσης», επισημαίνεται.

Η συγκεκριμένη τιμητική ενίσχυση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για την COVID-19, που για την Ελλάδα περιλαμβάνει επίσης την ανακαίνιση χώρων σε 15 νοσοκομεία, την προσθήκη συνολικά 155 κλινών εντατικής θεραπείας και 19 κλινών αυξημένης φροντίδας στο σύστημα υγείας, καθώς και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το προσωπικό στις ΜΕΘ (το ύψος της συγκεκριμένης δράσης υπερβαίνει τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ).

Επιπλέον, σε συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο και με δωρεά του Ιδρύματος, των Θανάση και Μαρίνα Μαρτίνου και της Αλίκης Περρωτή, πραγματοποιούνται η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμούς της δεύτερης ΜΕΘ και του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».