Θ. Λιβάνιος: Πάνω από 37 εκατ. ευρώ άμεσα σε Θεσσαλία, Στ.Ελλάδα και νησιά Ιονίου για την αποκατάσταση των ζημιών

/

Θα ξεπεράσει τα 37 εκατ. ευρώ η οικονομική στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος στην ΕΡΤ 1.

Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι εκταμιεύονται άμεσα 12 εκατ. ευρώ για τις πρώτες αποζημιώσεις, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει έκτακτη επιχορήγηση ακόμη 25 εκατ. ευρώ προς τους δήμους και τις περιφέρειες των πληγεισών περιοχών.

Τα μέτρα στήριξης προβλέπουν 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και επιπλέον 600 ευρώ για πολύτεκνες οικογένειες ή οικογένειες που έχουν κάποιο μέλος τους ΑμεΑ, 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία, 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό ή αναπηρία στη φυσική καταστροφή, επίδομα 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για κατοικία και 8.000 για κάθε επιχείρηση που επλήγη, αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και 1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών σε κάθε δήμο που έχει πληγεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Ο ΕΛΓΑ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρούν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.