ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Photo: elnews - E.T

Θα δοθεί επίδομα 800€ και τον Δεκέμβριο αν παραταθεί το lockdown

/

Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί στους εργαζομένους, που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο, εάν παραταθεί το lockdown.

Αυτό διευκρίνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι στο εξής (δηλαδή σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή ισχύσει lockdown) η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογίζεται με βάση τα 800 ευρώ σε μηνιαία βάση, δηλαδή με 26.60 ευρώ την ημέρα.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο δώρο Χριστουγέννων, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί το συντομότερο δυνατό στους εργαζόμενους καθώς θα συμμετέχει και το δημόσιο στην χρηματοδότηση του.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή τους. Υπενθυμίζεται πως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση έως το τέλος Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επιταγών, το οποίο απασχολεί χιλιάδες επαγγελματίες. Όπως είπε, θα προβλέπεται παράταση για την πληρωμή τους σε τροπολογία, που θα κατατεθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα.