Η ψύχραιμη αντίδραση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας όταν σημειώθηκε σεισμός 5,8 Ρίχτερ

/

Σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Ζηλανδία, το επίκεντρο του οποίου ήταν 30 χιλιόμετρα από τη Λεβίν, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, και είχε εστιακό βάθος 37 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε πολύ αισθητή στο Ουέλινγκτον και τα περίχωρα του.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, η οποία ήταν καλεσμένη σε εκπομπή και έδινε συνέντευξη ζωντανά διατήρησε την ψυχραιμία της και συνέχισε με ηρεμία να απαντά σε ερωτήσεις, την ώρα του σεισμού.
«Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν…» δήλωσε, απευθυνόμενη στον παρουσιαστή της εκπομπής Ράιαν Μπριτζ, την ώρα που η κάμερα και άλλα πράγματα γύρω της σείονταν. «Ένας αρκετά καλός σεισμός εδώ… βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτίρια» πρόσθεσε.
Η Αρντερν έγινε πρωθυπουργός το 2017 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της, κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισε πολλές κρίσεις: το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστερτς τον Μάρτιο του 2019, μια έκρηξη ηφαιστείου τον Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: The Gurdian