Η εξοικείωση των παιδιών με τα ψηφιακά περιβάλλοντα έγινε αφορμή και πεδίο δόξης λαμπρό για την υλοποίηση μιας ιδέας που φιλοδοξεί να τα εξοικειώσει και με το αρχαίο θέατρο. Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας» δημιούργησε μια διαφορετική Αντιγόνη, βασισμένη στην ομώνυμη ηρωίδα του Σοφοκλή σε μια ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή για φορητές συσκευές.
Στο παιχνίδι, Αντιγόνη γίνεται το ίδιο το παιδί. Κρατά την ιστορία στα χέρια του, και καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, έρχεται αντιμέτωπο με δοκιμασίες.
Ειδική ομάδα ανάπτυξε το παιχνίδι με στόχο να του δώσει όχι τόσο διδακτικό όσο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το παιδί λύνει γρίφους και μαθαίνει, εξηγεί.
Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι εδώ
Και ετοιμαστείτε για μια αποστολή τελείως διαφορετική καθώς περιηγείστε στους δρόμους της Θήβας: «Καλώς ήρθες, Αντιγόνη! Η επίθεση των Αργείων στη Θήβα έχει μόλις τελειώσει και η πόλη έχει σωθεί. Το σώμα του αδερφού σου, του Πολυνείκη, βρίσκεται κάπου έξω από τα τείχη, παρατημένο στην τύχη του. Θα το αφήσεις εκεί υπακούοντας το νόμο ή θα προσπαθήσεις να τον θάψεις; Η επιλογή είναι δική σου!»
[Ακούγονται οι ηθοποιοί Ιωσήφ Ιωσηφιδης / Φίλιππος Ψαρράκος / Ιωάννα Τσιγκουρλά Σενάριο/Κείμενα: Βαγγέλης Λεμπέσης / Σπύρος Κριτσίκης /Γιώργος Δ. Λεμπέσης / Επιμέλεια Ηχου: Γιώργος Α. Λεμπέσης / Παραγωγη Filippos Petrikkos Webcore Developers LTD / DESIGN&DEVELOPMENT Olsi Milla – Cubinamics / Επιστημονική Ομάδα Λεωνίδας Παπαδόπουλος – Θεατρολόγος / Μαρία Αυγούλη – Αρχαιολόγος / Κατερίνα Σέρβη – Μουσειολόγος]