Κάλπη με ψήφους σε εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2014. Κυριακή 18 Μαΐου 2014. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της χώρας οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα, με τη συμμετοχή 1.441 δημοτικών και 105 περιφερειακών συνδυασμών. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ευρωεκλογές 2024

/

Στις ευρωεκλογές του 2024 στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, κατακτώντας το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Το ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήρθε τρίτο. Το συνολικό αποτέλεσμα έδειξε μια σαφή επικράτηση των παραδοσιακών κομμάτων, με μικρότερα κόμματα να καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις​ (Ekloges Ypes)​​ (News 24/7)​​ (CNN.gr)​.

Οι ευρωεκλογές αυτές ήταν καθοριστικές καθώς οι Έλληνες ψήφισαν για την εκπροσώπησή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα, ανέδειξαν ζητήματα όπως η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών και οι ευρωπαϊκές πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών​ (2024 European election results)​​ (EidiseisGr)​.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και τα επίσημα αποτελέσματα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ.

Πηγή εικόνας tovima.gr