ΜΑΣΚΕΣ

ΕΝΠΕ: Απόφαση για διανομή 140.000 μασκών προστασίας σε όλες τις περιφέρειες

/

Μετά από εισήγηση του Α’ αντιπροέδρου και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ θα διανείμει 140.000 μάσκες υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου για το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλες δομές υγείας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα δοθούν από 40.000 μάσκες και οι υπόλοιπες 100.000 θα μοιραστούν στις άλλες περιφέρειες, με ενισχυμένο αριθμό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων COVID 19.
Στην εισήγησή του, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «αυτονόητο καθήκον» της Αυτοδιοίκησης να στηρίξει το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη στο «πολύτιμο έργο τους με όσα μέσα διαθέτουμε, μέχρι η χώρα να βγει από αυτήν την υγειονομική κρίση» και τόνισε πως «ως Αυτοδιοίκηση συμβάλλουμε ενεργά στην εθνική προσπάθεια και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επαρκώς ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του COVID 19».