Εκπαίδευση-Lockdown2: Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια

//

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στους γονείς για το τι θα συμβεί με τα σχολεία καθώς οι πληροφορίες για το αν θα είναι ανοικτά ή όχι, παραμένουν συγκεχυμένες.  Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Δημήτρης Παρασκευής, που είναι μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, ανέφερε πως η Επιτροπή εισηγήθηκε να μείνουν ανοικτά μόνο τα δημοτικά σχολεία ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του ιού στους μαθητές. Στα γυμνάσια και τα λύκεια θα υπάρξει καθεστώς τηλεκπαίδευσης, όπως και στα ΑΕΙ. Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τα ΙΕΚ και τα κολέγια της χώρας.

«Η πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, ακούγοντας συστηματικά τις οδηγίες των ειδικών», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA.

Το κλείσιμο των σχολείων στις γκρι περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ήταν ένα προληπτικό μέτρο που πρότεινε η επιτροπή, καθώς «διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο περισσότερο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία».

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.

Το τι τελικώς θα ισχύσει, θα γίνει γνωστό σε λίγες ώρες από τον πρωθυπουργό.