Συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος μπάσκετ – Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα

/

Το Eurobasket ολοκληρώθηκε για την Εθνική μας και η ιστορία, δυστυχώς, γράφτηκε. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Ισπανία και ο Δημήτρης Ιτούδης με τους συνεργάτες του καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με ορίζοντα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

«Δε νομίζω ότι το ταξίδι αυτής της ομάδας τελείωσε, φέτος ξεκινάει και θα έχει διάρκεια. Δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά ελπίζω ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για τα επόμενα καλοκαίρια και ευελπιστώ να έχουμε την ίδια δίψα του χρόνου, όποιοι και αν είμαστε», ήταν τα λόγια του αρχηγού, Κώστα Παπανικολάου, μετά το τέλος του αγώνα, ενδεικτικό της νοοτροππίας που υπάρχει στη «γαλανόλευκη».

Φυσικά και χωρίς ερώτημα είναι αν ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας, αν και εφόσον είναι παρούσα στο ραντεβού που έχει δοθεί για τις 25 Αυγούστου στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ιαπωνία και της Ινδονησίας.

Η απογοήτευση του «Greek Freak» για όσα συνέβησαν στο παρκέ του «Mercedes Benz Arena» ήταν έκδηλη, με τον άσο των Μπακς να αποβάλεται με δυο αντιαθλητικά φάουλ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ζήτημα μη συμμετοχής του Γιάννη, ωστόσο στην εξίσωση μπαίνει και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος πλέον είναι στέλεχος των Ντάλας Μάβερικς και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα είναι διαθέσιμος.

Από την άλλη, οι Μπακς θα εκτιμήσουν την κατάστση του MVP, θα συζητήσουν μαζί του και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν τη συμμετοχή του αλλά και τη διαχείρισή του.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη, φυσικά δεν τίθεται κανέναν θέμα, ενώ πλέον υπάρχει ο χρόνος και η τεχνογνωσία ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση το προπονητικό team, ρίχοντοντας το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι.

4 σερί αποκλεισμοί στα προημιτελικά

Πλέον έχει αρχίσει να δημιουργείται και μια άτυπη… κατάρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς μετράει τέσσερις συνεχόμενους αποκλεισμούς σε προημιτελικά.

Αυτοί έχουν έρθει από τη Γαλλία (2011), την Ισπανία (2015), τη Ρωσία (2017) και εσχάτως, τη Γερμανία (2022). Η τελευταία φορά που η Εθνική μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων ήταν το 2009, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.